بیست و هشتمین جلسه انجمن اخترشناسی شیراز در سال 1403

سلام به اطلاع همراهان گرامی می‌رسانیم بیست و هشتمین جلسه انجمن اخترشناسی شیراز در سال 1403، شنبه 5 آبان‌ماه در این آدرس برگزار می‌شود:

شیراز، خیابان مشیر فاطمی، خیابان هدایت، 50متر بعد از پارکینگ هدایت، سالن آموزشی آزمایشگاه اَرَس، ساعت 17 الی 19

 

🟥«بررسی عکس‌ها و اخبار نجومی»

ارائه دهنده: آنیتا زمانی

 

🟥 سمینار با عنوان: «دنباله دارها: یافته‌های اخیر؛ مسیری عالی برای درک سامانه‌ی خورشیدی آغازین»

(مطالعه‌ی موردی: دنباله‌دار C2023 A3‌)

 

ارائه دهنده: دکتر محمد ساکی

 

استادیار دپارتمان فیزیک و نجوم- دانشگاه میسوری سنت لوییس

 

چکیده سمینار:

دنباله‌دارها بازمانده‌های کوچک، غنی از گازهای فرار و نسبتا دست نخورده از سامانه‌ی خورشیدی آغازین هستند. آن‌ها در ناحیه‌ی سیاره‌ای در سحابی پیش ستاره‌ای در فاصله‌ی بین ۵ تا ۳۰ واحد نجومی از خورشید تشکیل شدند.

سپس همراه با مهاجرت سیارات غول، به مکان پایدار کنونی‌شان در ابر اورت یا کمربند کویپر پرتاب شدند.

دنباله‌دارها به دلیل اندازه‌ی کوچکشان فاقد یک مکانیزه شناخته‌ شده برای ایجاد گرمای درونی هستند؛ بنابراین به احتمال زياد، ترکیبات داخلی‌شان دچار دگرگونی قابل توجهی نشده و می‌تواند بیانگر ترکیبات و شرایط مکان(و زمان) تشکیلشان باشد.

با ورود دنباله‌دارها به سامانه‌ی خورشیدی داخلی، (فاصله‌ی هلیوسنتریک که کمتر از سه واحد نجومی است.) به دلیل افزایش تابش خورشید، یک جو آزادانه در حال انبساط(به عنوان مثال گیسو) به همراه دنباله‌ی یونی و غباری شکل خواهد گرفت.

ما با استفاده از طیف سنجی می‌توانیم این ویژگی‌ها را مطالعه کنیم.

ترکیب اولیه‌ی گیسو می‌تواند به‌ عنوان نماینده‌ای برای ترکیب شیمیایی هسته‌ی دنباله‌دار استفاده شود و درنتیجه بینشی از شرایط ابتدایی سامانه‌ی خورشیدی و تحولات بعدی آن به ما بدهد.

دنباله‌دارهای بلند دوره از ابر اورت هدف‌های بسیار خوبی برای مطالعه هستند چرا که هسته‌ی شان نسبت به دنباله‌دارهای کوتاه دوره به احتمال کمتری دچار دگرگونی شده است.

بیشتر فرآیندهایی که می‌تواند ویژگی‌های هسته‌ی دنباله‌دار را تغییر دهد، تنها بر روی لایه‌ای نازک از سطح(با عمق چند متر) تاثیر می‌گذارد، که به نظر می‌رسد در حضیض یک گذر به درون سامانه‌ی خورشیدی، به سطح دنباله‌دار نفوذ می‌کند.

دنباله‌دارهای کوتاه دوره، با تناوب بیشتری در معرض تابش خورشید قرار می‌گیرند و‌انتظار می‌رود مواد فرار خود را از دست داده باشند.

در این سمینار ما به بررسی اکتشافات مهم پيرامون ترکیبات شیمیایی دنباله‌دار ها، برخی نتایج بدست آمده از مأموریت‌ها و آنچه پیش روست خواهیم پرداخت.

 

«ساعت جلسات هفتگی 17 الی 19 می‌باشد»

 

IMG 20241028 194736 706 - بیست و هشتمین جلسه انجمن اخترشناسی شیراز در سال 1403

(برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، لطفا روی عکس کلیک کنید)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *