بيست و ششمين نشست هفتگى انجمن اخترشناسى شيراز در سال ١٤٠٤

سلام به اطلاع همراهان گرامی می‌رسانیم بیست و ششمین نشست هفتگی انجمن اخترشناسی شیراز در سال ۱۴۰۴، دوشنبه ۲۸ مهر ماه در این آدرس برگزار می‌گردد:

تا‌چارا، تقاطع خیابان شهید دینکانی و خیابان کبار، مجتمع خیریه نمازی، ساختمان پردیس هنر‌های زیبا، طبقه دوم

🕖 ساعت ۱۸ تا ۲۰

🟥« بررسی عکس‌ها و اخبار نجومی»

🟥 سمینار با عنوان: «باریون‌زایی: چرا دنیای ما از ماده ساخته شده است، نه پادماده؟»

ارائه‌دهنده: علی نژادصفوی

*دانشجوی دکترای فیزیک گرایش کیهان‌شناسی دانشگاه سایمون فریزر کانادا

چکیده:
دنیایی را تصور کنید که سراسر از فوتون‌های نور پر شده، اما هیچ ماده‌ای در آن وجود ندارد؛ نه ستاره‌ای، نه سیاره‌ای، و نه انسانی. این سناریو چندان هم دور از ذهن نیست. بر اساس قوانین شناخته‌شده‌ی فیزیک، انتظار می‌رفت که در لحظات آغازین کیهان، مقدار ماده و پادماده دقیقاً برابر باشد. در این صورت، هر ذره و پادذره در برخورد با یکدیگر نابود می‌شدند و تنها اقیانوسی از نور باقی می‌ماند.
اما جهان ما چنین نیست. به دلایلی که هنوز به‌طور کامل درک نشده‌اند، در فرآیندی که «باریون‌زایی» (Baryogenesis) نام دارد، اندکی ماده بیشتر از پادماده پدید آمد؛ همان ذراتی که بعدها ستارگان، کهکشان‌ها و در نهایت ما را ساختند.
در این ارائه، ابتدا به پیش‌زمینه‌ی این موضوع می‌پردازیم _ از مفهوم ماده و پادماده گرفته تا سازوکارهای تولید ذرات و فرایندهای گوناگون آغاز عالم _ و سپس با مکانیزم‌های گوناگون باریون‌زایی آشنا می‌شویم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *